Майка на близначета от Пловдив, която беше прикована в инвалидна количка, прави първите си крачки. За Костадинка Канева, която е с диагноза множествена склероза, сме ви разказвали преди няколко месеца в bTV новините.

Сега ви показваме силния дух на една майка, решена да проходи отново в името на децата си.

7 -годишните близнаци Стефани и Християн броят всяко изправяне  на крака от инвалидната количка на мама. Тя пък влага  цялата си сила и енергия, защото е решена да проходи отново и да победи множествената склероза. Преди три месеца Костадинка Канева претърпя транслантация на стволови клетки в Москва, като сумата за лечението беше събрана от дарители.

„Искам да съм в парка, искам да отида понеже те ходят на танци, искам да отида на тяхно представление - желанието ми е наистина огромно да проходя“, казва Костадинка Канев.

Първите крачки на Костадинка след трансплантацията са със специален апарат в лечебен център край Плевен. Роботизираната рехабилитация, която ще продължи  поне година, обаче не се поема от Здравната каса. Нужни са около 50 000 лева, които семейството няма.

"Беше много странно, все едно дете прохожда за първи път. Така се чувствах и беше много приятно", казва Костадинка Канева.

До нея и близнаците ѝ е неотлъчно майка ѝ, която работи на три места, за да им помага.

„Благодаря на всичките хора - толкова хора, които изобщо не ги познаваме. От сърце им благодаря - да идем до Тученица, това е последният ни шанс, да може да стане от количката - не искам да ходи и да тича - просто с бастунчето. Всички деца в училище питат „А защо Стефи и Хриси само с баба си ходят?“, споделя Славка Канева.

Цялото семейство подготвя и мартеници за продажба, за да сбъдне мечтата на мама.

Децата помагат на мама.

„Като я бутам до нейната стая, до кухнята, навсякъде“, казва Стефани.

Християн допълва, че искат излязат в парка заедно с мама, да отива до училище до вратите да ги посреща.

„Най-вече черпя сила от децата -  сега вече след трансплантацията имам надежда, имам път напред, имам надежда, че ще проходя, нещата ще се случат“, споделя Костадинка Канева.

Ако искате и вие да помогнете на Костадинка и децата ѝ, можете да го направите чрез дарителската сметка:

IBAN: BG63BPBI79244062933201
BIC: BPBIBGSF
ТИТУЛЯР: КОСТАДИНКА КАНЕВА
ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ