За първи път на сцена от началото на пандемията – тази вечер D2 ще представят 90-минутен акустичен сет, включващ най-големите им хитове.

D2 ще изпълнят най-исканите от феновете песни от албумите "6" и "Феникс", както и чисто нова песен. Според групата най-емблематични остават парчетата „Сто години“, „Две следи“, „Ледено момиче“, и „Аз и ти“ както от периода ѝ с Дичо, така и с Дидо.

Групата ще излезе в състав: Васил Вутев (ударни, перкусии), Александър Обретенов (бас), Деян Каменов (вокали), Димитър Кърнев (китари, вокали), Радостин Василев (китари), вокали.

Специалните гости на D2 са последните победители в „Голямото Rock Междучасие“ – Bloodrush. Те ще излязат на сцената в 19 ч. и ще изнесат 45-минутен авторски сет.

Bloodrush са трио и правят музика от края на 2012 г. В началото те свирят разнообразни неща от D2 до Red Hot Chili Peppers. След това обаче започват да изпълняват изцяло творческа музика, като вече имат 2 албума.

От D2 младежите разбират, че има музикална индустрия в България, и черпят вдъхновение. Те са правили кавъри на песни на D2. Днес за Bloodrush е чест и отговорност да излязат на сцената с известната българска група, споделя Коста Коларов, който е китарист и вокалист на младата банда.

Според Дидо това е едно ново поколение на изцяло ново ниво. Въпреки че има много нови неща за слушане, има и индивидуалност, казва той.

„Пречистващо.“ - така се е отразила изолацията на членовете на D2. Имаше кратък стресов период, но се концентрирахме над правенето на музика, казаха музикантите.

Освен това Дидо е бил компенсиран по природен и красив начин, защото през април е станал татко. Той сподели, че е благодарен, че е имал време да прекара време със сина си.

По време на изолацията групата осъществи първия български онлайн концерт, който беше гледан повече от 120 000 пъти.

Наскоро D2 успяват да направят и специална изненада на Цвети Пиронкова при завръщането ѝ от САЩ, въпреки че се запознават на летището. Поздравят я с песента „Сто години“ по покана на Българската федерация по тенис и „Бг радио“.