„Ще преговаряме с всички, които изповядват национална религия, не с тези, които защитават евроаталантическата политика“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Цвета Рангелова, кандидат за депутат на „Възраждане“.

Разговорът с Рангелова е част от предизборните интервюта и дебати на bTV „Избори 2 в 1 – Гласът ти се чува“.

20 партии и 11 коалиции участват със свои кандидати за Народното събрание. От всички 6114 кандидати за народни представители трябва да решим кои 240 ще пратим в парламента.

„Избирателите ни виждат и ни искат на първо място – като първа политическа сила. Изречението, което чувам всеки ден, от всеки втори човек, е: „направете нещо, повече така не може да продължава“, обяви представителят на „Възраждане“.

Рангелова отказа да прогнозира на кое място ще се класира партията с думите: „Не бих искала да се правя на врачка“.

„Ако постигнем резултат да сме първа политическа сила, ще съставим устойчив кабинет. От това има нужда България“, заяви тя.

По думите ѝ спиралата на непрекъснати предсрочни избори дестабилизира страната и води до загуба доверие във всички институции.

„Целите в нашата партия ги поставят избирателите ни. Ние сме партия, която не прекъсва контакта с избирателите си, независимо дали сме в кампания“, подчерта кандидатът за депутат на „Възраждане“.