Президентът много силно иска да превърне държавата ни в президентска република.

Това заяви кандидатът за президент Цвета Кирилова в предаването "Тази сутрин".

Според Кирилова трябва да се помисли върху регламента за равнопоставеността в участието на процедурата на изборите, защото настоящият държавен глава е използвал позицията си, за да си направи "много активна кампания".

"Наливането на масло в огъня е много опасна ситуация, а това говорене наблюдаваме последните няколко месеца от президента", каза още тя.

Цвета Кирилова отказа да отговори дали е ваксинирана, защото, по думите ѝ, това е личен въпрос.

"Отказвам да отговоря на този въпрос, защото смятам, че бих могла да наклоня везните, а не бих искала да нагнетявам напрежение", заяви тя.

Кандидатът за президент каза обаче, че трябва да бъде създаден регистър на хората, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини, за да могат да получат зелен сертификат, тъй като според нея техният брой не е малък.

Кирилова коментира и кои са основните приоритети, залегнали в нейната програма и тази на нейния кандидат за вицепрезидент Георги Тутанов.

"Основните теми са 10 главни проекта, които аз и моят екип в продължение на 10 години развивахме като една социална лаборатория. Теми, свързани с енергетика, социална политика, образование, култура, повдигането на духа на българите, създаване на възможности да поддържаме традициите, да подкрепяме българите зад граница и ако може, да ги привлечем да се върнат в България и да бъдат част от събуждането на българската мотивация, да съберем държавата си в едно", каза тя.

Вижте целия разговор във видеото.