В последната година на второто хилядолетие светът наблюдава 27-мите летни олимпийски игри, при които България се гордее със своите 11 медалисти; Джордж Буш е избран за президент на САЩ, някои държави си поделят територии и преговарят за мир.

В такова време bTV отваря нова страница в модерната телевизионна история на България, за да показва събитията в страната и по света такива, каквито са - ярки и многоизмерни.

A как изглежда медията в очите на един журналист, в началото на неговия професионален път?

„Никога не съм си представяла, че работата в bTV, работата изобщо в медия може да бъде един толкова сложен организъм, една машина, в която всеки от нас, има много важна роля“, разказва продуцентът Поли Ботева.

Снимка: btvnovinite.bg
Преди 12 години започва в bTV като стажант-репортер с присъщите на младостта любопитство, ентусиазъм и вяра в доброто случване. Поли признава, че в телевизията попада на хора и свои съмишленици.

В bTV Поли открива и изразява себе си, учи се да отстоява позиция и да не се страхува.

„Помня първия "Малък коментар", който съм направила - с колко старание, с колко труд, какво изпипване... Помня как съм газела в калта при отразяване на наводнения; помня всички премеждия на бежанците, които минаха по мигрантския път през 2015 г. към Западна Европа; веднъж даже се качих на балон…“, споделя тя.

Всичко се преобразява пред очите ѝ. 20 години след старта си, bTV е не само телевизия. Компанията е и водещ уеб-издател, и радио-платформа, и двигател на значими социални процеси. Предлага информация онлайн чрез всички платформи и каузи, които достигат до всеки.

Може би точно заради това зрителите усещат bTV като най-близка до тях и техните ценности. Хората я припознават като своята телевизия и знаят, че могат да ѝ се доверят.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ти носиш отговорност да бъдеш обективен, да бъдеш честен, да бъдеш почтен и това е нещото, което никога не се променя и това се опитвам да предам на колегите“, споделя директорът на Новини, актуални предавания и спорт Венелин Петков.

Поли Ботева споделя, че работата ѝ в телевизията е шанс и предизвикателство всеки един ден. Тя е една от всички, избрали bTV, за да бъдат себе си в името на другите.

И в първите си стажантски стъпки, и в безсънните репортерски нощи, и днес вече от отговорния продуцентски стол, Поли продължава да отстояват истинната информация, защото bTV вярва, че истината е сила, която прави живота по-добър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!