Тази събота се завърна едно от най-гледаните предавания с изцяло нов сезон „Бригада нов дом“ по bTV. Мечтата на едно семейство беше сбъдната от изцяло новата бригадата, с нов бригадир и дори доброволци, които помагат.

За точно пет дни успяват да преобразят дома на семейство Младенови.

Те имат три деца, а мечтата им е да имат собствен дом. Откриват го в село Цалапица, но в началото нещата не изглеждат толкова добре.

„Най-трудното преди ремонта беше, че нямахме тоалетна, баня и кухня. Ако кухнята можеше да се преодолее, зимно време да идем да се изкъпем навън беше много трудно. За децата не беше добре. Инсталацията не беше добре. Беше ни страх да не се запалим. Не можехме да отворим прозореца и да проветрим. Беше много трудно да живеем по този начин“, обясни майката Вероника Младенова.

„Започнахме да живеем различно. Имахме своето лично пространство. Всички се чувстваме чудесно. Децата имат възможност да поканят свои приятели“, добави тя.

Преди ремонта цялото семейство живее в една стая.

„Представях си го само в главата си. Не виждах как ще стане реалност или след колко години със семейството ми щяхме да намерим средства и да направим нещо подобно“, посочи бащата Дарин Младенов.

А дъщеря им Мария-Елизабет има своя стая, в която се чувства чудесно, спокойна е и може да рисува повече.

Мечтата ни е семейството да бъде заедно, да сме щастливи, всеки да надгражда таланта си. Вярваме в чудеса. В момента сме посланици на това, че те съществуват. „Бригада нов дом“ за нас беше чудо, което промени изцяло живота ни, погледа ни“, каза още Вероника Младенова.