Актьорите Боряна Братоева и Димитър Банчев споделиха в „Тази сутрин“ своите емоции, свързани с Пловдив, Стария град и Съединението на България.

„Това е изключителен български празник! Нямаше да бъдем тук и сега, ако я нямаше тази дата. Трябва да почерпим вдъхновение от онези хора, които са се обединили около висши цели и идеали, и да го приложим днес“, коментира Боряна Братоева, която вече седем години играе в Пловдивския театър – първият професионален театър в България.

„Ако трябва да откроя една личност, свързана със Съединението, това е Захари Стоянов“, допълни Димитър Банчев, който е кореняк пловдивчанин.

Младите актьори признаха, че въпреки трудностите по време на пандемията не са си и помисляли да се откажат от професията си.

„Станахме по-отговорни към себе си и към другите. Научихме се да се пазим. Смятам, че ходенето на театър не е толкова опасно, колкото ходенето на дискотека например“, сподели Боряна Братоева, която репетира за нова криминална комедия, чиято премиера е на 2 октомври.

Димитър Банчев пък е част от новата постановка на „Укротяване на опърничавата“ с премиерна дата 10 септември.

Кое е любимото място в Пловдив на двамата актьори – разберете във видеото.