Бивша медицинска сестра от Кърджали живее в нечовешки условия и почти без пари. За 71-годишната жена, която е инвалид, трябва да се грижи синът й, но той разчита на държавата.

От три години Магда Делчева е прикована към леглото. Живее в малката си кухничка с две котки, тонове боклуци и с Бог в сърцето.

Снимка: btvnovinite.bg

Жената живее в изключителна бедност. Половината й пенсия от 280 лева отива за кредит, който теглила преди години за операция, бойлер и пералня. От социалния патронаж й носят топла храна, но само през работните дни.

Мръсотията, в която тъне домът й, е зловеща, а миризмата – непоносима. За жената трябва да се грижи 28-годишният й син. Преди година той кандидатствал за личен асистент, но бил отхвърлен, защото тогава работел.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес жената получава от  социалните месечна помощ за инвалидност от 53 лева, но отказва всяко друго предложение. Не иска да бъде настанена в дом за хора с физически увреждания.

Снимка: btvnovinite.bg

Сега социалните са се ангажирали да помогнат на жената да мине отново ТЕЛК, за да получи ново решение с право на чужда помощ и да кандидатства за личен асистент. Синът й обещава да изчисти къщата до седмица, а бившата медицинска сестра иска просто да изживее старините си без дългове.