В рубриката "Аз, репортерът" наскоро ви показахме сигнал за огромното количество боклуци, изхвърлени покрай пътя на входа на Силистра.

Нашите кореспонденти провериха какви са причините.

От общината обясняват, че периодично почистват боклуците, но буквално след няколко дни картината става пак същата. Монтирани са две химически тоалетни и два контейнера тип бобър, но те не решават проблема.

„Сега това, което смятаме да направим допълнително, е да поставим указателни табели, с които изрично да се указва, че е забранено изхвърлянето на отпадъци от тези камиони под заплахата за глоба по наредбата за опазване на обществения ред“, каза зам.-кметът на община Силистра Тихомир Борачев.

Ще бъде сигнализирана и полицията да санкционират водачите, които изхвърлят боклуци според наредбата за опазване на обществения ред. От Общината твърдят, че проблемът е в капацитета на ГКПП в района.

А докато Силистра очаква генералните решения за заобиколен път или за мост  Силистра – Кълъраш, който да поеме потока от тирове от Турция за Румъния, Украйна, Русия, общината трябва да се пребори със сметището покрай пътя, който води към града.