„Не споделям аргументите за оставката на шефа на ДАНС. Той беше поканен от депутатите в Народното събрание на открито заседание и изложи фактите, които външният министър в правителството „Петков“ Теодора Генчовска преди една година каза в много по-остра форма за двете външни политики по отношение на Република Северна Македония“.

Това заяви в интервю за предаването „Тази  сутрин“ бившият военен министър Бойко Ноев. По думите му някои политици са превърнали ДАНС в боксова круша.

Коментарът му е по повод критиките към шефа на ДАНС, че влиза в политическо говорене без постът му да го позволява.

В своя позиция, вероятно визирайки критики на Кирил Петков към службите, ДАНС определя като „безотговорно и опасно, когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи позицията на ДАНС като грешка. В предаването „120 минути“ на bTV Атанас Атанасов от „Демократична България“ поиска оставката на председателят на ДАНС, защото си е позволил да политизира институцията.

А в предаването „Защо, господин министър?“ Тодор Тагарев също заяви, че не е работа на ръководители на държавни агенции да заемат политически позиции. Министърът на отбраната обаче се обяви срещу сливането на военното и цивилното разузнаване.

Гледайте целия разговор с Бойко Ноев във видеото!