Майката, която преди седмица беше блъсната на пешеходна пътека заедно с детето си - с разказ пред bTV. 34-годишната жена все още се възстановява от тежките травми, а дъщеря й беше изписана малко след инцидента.

„Пресякла съм улицата с детенцето. Кога ме е ударила колата, как се е случило – нищо, като спомен нямам нищо“, каза Галя Димитрова.

Миналата сряда Галя минава по пешеходна пътека в столичния квартал "Дружба" заедно с тригодишната си дъщеря на път за детската градина. Блъсната е от 76-годишен шофьор.

„Булевардът е широк, има видимост. Не мога да си го обясня – да не ни забележат. Детето е със светло яке, което няма начин да не бъде забелязано“, споделя пострадалата.

Снимка: bTV

Спомени има вече след удара.

„От болницата. Просто докторът беше до леглото ми, попита ме – зная ли къде съм. Казах, че предполагам, че съм в болница, но не знам коя. Попитах за детенцето, каза ми, че е прегледано и че е в „Пирогов“, вече е при съпруга ми. Все пак той е малко дете, неговото физическо и психическо състояние са много по-важни. Аз малко или много ще се справя. Тя е 3-годишно дете, на което животът сега започва и мисля, че то е по-важно“, каза Галя.

Снимка: bTV

"От двете страни на пешеходната пътека има спирки. И обикновено там си чакаме автобуса. И невинаги успяват да спират, но това не е оправдание, защото има добра видимост. Аз също съм шофьор, понякога карам детето с кола, когато ми се отдаде възможност. Апелът ми е всички да са по-внимателни. Не само шофьори и пешеходци. Това е доста неприятно събитие, което не го пожелавам на никого. Просто се надявам скоро всичко да се оправи и да видя пак усмивката на всички около мен, както и моята, разбира се", казва още Галя.

„Има счупване в основата на черепа, но след такъв вид травма и в комбинация с фрактура на таза изходът можеше да бъде фатален“, каза д-р Александър Илиев, началник на Отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Анна".

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. Прокуратурата му повдигна обвинение за инцидента.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!