Дете на 3 години и майка му пострадаха тежко, след като бяха блъснати на пешеходна пътека в столичния кв. "Дружба". Колата е управлявана от 76-годишен шофьор, който е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

След инцидента майката и детето са откарани в болница. Жената се намира в болница "Св. Анна" и вече е стабилизирана, но положението ѝ е тежко. Има черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. За щастие детето е добре и вече е изписано от "Пирогов" и взето от баща му. 

Жителите на „Дружба“ казват, че на въпросното място много често стават катастрофи, включително и със смъртни случаи.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи съществуват няколко проблема. Прекалено близо до пешеходната пътека има спирка и когато на нея има превозно средство от градския транспорт, видимостта към пешеходците е намалена. Самата зебра пък не е повдигната.

Снимка: btvnovinite.bg

"Трябва да се помисли за промяна при издаването на шофьорски книжки за хора в пенсионна възраст и те да имат 5-годишна давност, след което притежателите им да минават през медицински преглед, за да се установи дали могат да управляват МПС", смята Тодоров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!