Вече седмица медиците в COVID отделенията в Габрово получават топъл обяд. Инициативата е подкрепена от десетки местни бизнеси, които по този начин показват своята признателност към лекарите и им помагат в борбата с вируса.

Всичко тръгва от Атанас Райнов, който попада на призив в мрежата и решава да откликне. Мъжът е собственик на ресторант. Той и неговите колеги приготвят 36 обяда, които доставят в местното COVID отделение.

„Споделихме за това и се запали искрица“, разказа Райнов в ефира на „Тази сутрин“.

Впоследствие към инициативата се включват около 50 фирми, сред които производители, магазини, сладкарски работилници и промишлени предприятия. 

От местната болница споделиха, че инициативата е много полезна, тъй като лекарите карат 12-часови смени и често нямат време за почивка. 

В този смисъл всяка хапка и глътка, които могат да поемат през деня, е от изключително значение за тях.

Вижте цялата история във видеото.