Очаква се Софийската районна прокуратура да поиска постоянния арест на погребалния агент, уличен в незаконни погребения в гориста местност край София.

51-годишният Георги Енев е обвинен за измами с кремация на възрастни хора.

До момента са открити телата на три жени и четирима мъже в местност до село Клисура край Банкя. По първоначална информация близките им знаят, че са кремирани.

„Не познавам толкова фрапантен и брутален случай, откакто практикувам като адвокат. Действително този случай е безпрецедентен, с много сериозен характер“, коментира адвокат Димитър Марковски.

По думите му прокуратурата първо трябва да установи причината за смъртта, за да се отхвърли хипотезата за насилствена смърт. Според него най-вероятно ще бъде установено и използване на документи с невярно съдържание.

По мнение на криминалния психолог Тодор Тодоров за задържания погребален агент ще бъде установено, че почти непрекъснато е извършвал незаконна дейност. 

„Преди години покрай филма „Посоки“ с режисьора Стефан Командарев се заровихме и разбрахме, че т. нар. гробищна мафия работи много сериозно. Разбрах, че близките на покойника полагат скъпи вещи и след това те се изравят и продават. Това го намирам за не по-малко чудовищно от това, което прави този човек“, каза още криминалният психолог.

Според него Енев със сигурност не е действал сам, а някой му е помагал най-малкото да заравя телата. 

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!