Във вътрешната политика основният проблем е липсата на дискусия по основни въпроси. Това заяви в „Тази сутрин“ кандидатът за президент и водач на листата в Бургас на „Русофили за възраждане на отечеството“ Николай Малинов.

По думите му България може да спечели от добрите геополитически отношения с Русия и Китай.

„Имаме една отиваща си християнска Европа, задава се една джендър-болшевишка Европа. Европа трябва да бъде на нациите, където народът и езикът да бъдат част от националните интереси, а не да се потъпква. България и Европа са по-силни с Русия“, каза Малинов. 

Според него трябва да се насочи финансов ресурс към тестване на населението, а не да се въвежда зелен сертификат. Малинов изрази мнение, че документът ограничава правата на гражданите.

„Ние чуваме силния глас на хората, които са „за“ разделението на хората на ваксинирани и неваксинирани. И доста по-слабо се чува гласът на противниците. Необходима е дискусия по този въпрос. Виждаме страни, където има много ваксинирани и много болни. В този план политиците сме големи длъжници“, каза Малинов. 

Коментира и че трябва да се създадат инфекциозни болници за лечение на COVID, за да не се блокира дейността на всички лечебни заведения.

Добави, че политиците не трябва силово да налагат мнението си на обществото по различни теми.