Ще се постигне ли безпроблемна ротация или ще се върви към предсрочни парламентарни избори? Тези въпроси коментираха в студиото на „Тази сутрин“ бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски и журналистите Асен Григоров и Александър Симов.

„Въпросът е дали Царят ще излезе с изявление, в което да каже, че иска да обедини българския народ срещи статуквото. Това е големият въпрос. Иначе, не 6 март ще има ротация, нови министри и нов премиер“, каза Севлиевски.

Според него трябва да има нови министри, които „да са адекватни на ситуацията в България и това, което се случва по света“. Той смята, че дори на пръв поглед добри министри, изглеждат неадекватни и даде за пример драмата с фермерите.

„Това са милиционерски маниери от едно време – дълбоката държава да създава напрежение в дадени сектори, когато се преговаря за състава на новото правителство. Абсолютно съм сигурен, че част от фермерите бяха подкокоросани да затварят пътища и граници“, допълни Григоров.

Мирослав Севлиевски уточни, че министърът на земеделието е добър човек, но не е политик и не е реагирал адекватно. „В резултат на това фермерите излязоха като шпиони на Путин, а те не са“, каза още той.

„Ако има „дълбока държава“ в България, то нейната най-дълбоката част е в тази коалиция. Ако има някакви противоречия в сглобката, те не са организирани от някакви митични същества и дълбоко законспирирани сили. Очевидно противоречията в самата сглобка са си предизвикани от самата сглобка“, заяви от своя страна Симов.

Вижте какво още казаха за политическата ситуация в страната Мирослав Севлиевски, Асен Григоров и Александър Симов във видеото.