Безкористна постъпка на седмокласник от Айтос. 14-годишният Исус Христов, който живее в дом без ток с още осем братчета и сестричета, намери портмоне с пари и дебитна карта на улицата и го занесе в полицията. Трогнати, негови съграждани връщат жеста към семейството му.

Вчера Исус е имал рожден ден, а няколко студенти са го завели в сладкарница и са му купили първата торта в живота му, както и обувки.

„Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и казах, че съм намерил пари. Те ми казаха да отида да го дам в полицията и го направих“, разказа той пред bTV.

Снимка: bTV

Случката е от края на януари.

„Може би освен чувството на дълг, което явно има в него, другата причина е, че 10 дни, преди да намери тази сума, колега от Детска педагогическа стая в РУ-Айтос го е видял, че е без обувки и му е купил такива. Говорили са с него и явно това е повлияло в него. Има доверие в полицейските служители и първата му мисъл е да предаде парите. Семейството живее изключително бедно и тази сума би им помогнала изключително много. Въпреки всичко той ги връща и за което ще бъде отличен от нас“, разказа старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР-Бургас.

От полицията са му подготвили грамота, а по време на тържеството, специално в негова чест, фондация от Бургас също е подготвила изненада.

„Исус е изключително добро и умно дете, много е обичан и уважаван от съучениците си. Гордеем се, че е наш ученик“, каза директорът на ОУ „Атанас Манчев“ Дора Георгиева.

Семейството има нужда от хранителни продукти и дрехи. Училището ще му поднесе благодарствена грамота и подаръци.

Мечтата на 14-годишният Исус е да стане полицай.