Десетки семейства от сливенското село Чинтулово са без вода седмици наред. В жегата хората изнемогват, но според местното ВиК алтернатива няма. 

Мирослава живее в Чунтулово и е майка на две деца. Едното е с ТЕЛК и заболяването му изисква стриктна хигиена. Безводието поставя в риск здравето на десетгодишното момченце, а майка му е отчаяна. 

"Всичко трябва да бъде измито, неговите прибори и нашите трябва да са отделно...Това е пълен ужас, пълен ужас...", казва майката. 

Селото е на 12-часов воден режим от месеци. Според хората обаче вместо по половин ден, вода няма по няколко дни. Стоят на пост денонощно, за да напълнят туби и бидони. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Дойде за един час и спира, има дни, в които изобщо няма вода. Снощи съм вардила водата – в 3 ч. дойде, в 4 ч. спря. Може ли посред нощ да се переш, да миеш?", казва Иванка Василева,жител на селото. 

Управителят на "ВиК-Сливен" отказа да застане пред камерата ни, но коментира по телефона, че проблемът няма решение. "Докато не завалят дъждовете няма какво да се случи повече", отбеляза инж. Севдалин Рашев. 

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на селото се оправдава с институциите. 

"Общината казва - пари няма, Рашев казва - няма пари, аз откъде да ги взема...?", посочва Иван Илиев. 

А в най-високата част на селото Мирослава се подготвя за поредния тежък ден – пълни тенджери и кофи с вода. 

От община Сливен казаха за bTV, че на 16 юни са изпратили писмо до водното дружество, в  което искат информация за водопреносната мрежа в селото. Отговор до момента няма.