Продължава разследването на фаталния инцидент, при който момче загина на улица в София заради ток, протекъл върху капака на шахта. Все още не е ясно кой носи отговорност за смъртта на детето. 

Почернените родители призоваха да не се спекулира по темата, защото не е морално да се тиражира, че до фаталния край се е стигнало заради мокрите обувки на детето. 

Мъжът заяви, че все още не може да преживее факта, че е станал свидетел на смъртта на собственото си дете: „Спомням си всичко, пресякохме на пешеходната пътека, за да си хванем автобус 72 за „Факултета“. Той мина първи, по стъпките се личи къде е паднал, беше далеч от парапетите. Сега говорят, че му били мокри краката, за да си покрият нещата. Тези хора не са ли майки и бащи, как ядат, как спят?!?“. 

Бащата разказа, че когато е хванал падналия си син, токът го е ударил и него. Той призова да се прегледат записите от камерите на кръстовището. 

„Защо си прехвърлят топката, те нямат ли жал. Да го гледаш от парче меси и да го изпуснеш – не го пожелавам на никой“, посочи той. 

Бащата коментира, че ще се борят за справедливост и подготвят протест. Родителите заявиха, че искат отговорните за инцидента да бъдат наказани. Адвокати вече са им предложели юридическа помощ.