19-годишният младеж, който беше пребит пред заведение в събота в Плевен, вече е изписан от болница. Това каза бащата на момчето Костадин Недялков пред bTV.

Той добави, че не е достатъчно да се отстранят тримата полицаи, които са били сина му. По думите му е нужно да се задържат всички, участвали в побоя и да има справедливост.

В събота призори на излизане от дискотека се сбиват две компании. Намесват петима цивилни, за които впоследствие е установено, че са полицаи. Трима служители на реда ще бъдат временно отстранени от работа заради превишаване на права и неправомерна употреба на сила. По случая е образувана дисциплинарна проверка.

Бащата на пребитото момче обясни, че то едва яде, но вече е вкъщи. Той заяви, че е гледал видео кадрите от дискотеката и общинските камери.

"Там се вижда, че двете компании, тази на сина ми от двама души и четирима, които се оказва са чужденци, имат някакви пререкания. Започва бутане. След това идват шестима души, от които петима полицаи. Единият започва да се бие със сина ми, а другият полицай нокаутира приятеля му. Той пада на земята и не става, след като се сбива със сина ми. Ясно се вижда на камерата, че сина ми сваля ръцете си. Изглежда вече разбира, че това не е човек от групата на чужденците. Може би по някакъв начин те са му казали“, каза Костадин Недялков.

Той добави, че според него полицаите са искали да убият сина му, защото момчето е спряло да се бие, а те са продължили да го удрят. Освен това синът му е е бил в безсъзнание за две минути.