Трима полицаи ще бъдат временно отстранени от работа заради случая с пребития пред заведение в Плевен 19-годишен младеж. За превишаване на права и неправомерна употреба на сила от страна на служители на реда алармира по-рано и бащата на пострадалия. По случая е образувана дисциплинарна проверка.

В събота призори на излизане от дискотека се сбиват две компании, разказва пред bTV бащата на бития младеж. В един момент се намесват петима цивилни, за които впоследствие по записите от камерите е установено, че са полицаи.   

„Започват с ритници, с юмруци да го бият, изглежда това не им стига, на това място, където е кръвта, с един юмрук най-якият направо го нокаутира и той изпада в безсъзнание, гълта си езика, чист късмет е, че е успял все пак да оживее“, разказа бащата Костадин Недялков.

Младежът е със сериозни травми. До приключването на дисциплинарната проверка част от полицаите ще бъдат отстранени.

Директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов потвърди за bTV, че наистина има сблъскване и боричкане. По думите му полицаите са били цивилни и извън работно време, а процедурата, по която е трябвало да действат, не е спазена.

Вътрешният министър очаква бърз и категоричен резултат от проверката.

„Разпоредил съм на директора възможно най-бързо да завърши тази проверка. Знам, че той днес е дал изявление, отстранени са служители. Аз ще следя движението и хода на тази проверка. Ако има нужда да се намеся, ще се намеся“, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Очаквам бърз резултат от проверката и категоричен резултат. Ако има служители, които са допуснали нарушение, или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани“, добави министърът.

От МВР и прокуратурата увериха, че ще се действа максимално прозрачно и случаят няма да бъде потулен.