"Този път ще гарантираме, че 49-ото НС ще работи за хората", каза в „Тази сутрин“ Станислав Балабанов, който е водач на листите на "Има такъв народ" (ИТН) в Пловдив-област и в Пазарджик.

„Най-важните неща, които ИТН иска да каже, ще го направи пред обществото. Във времето ни сме правили това, което сме казвали и сме заставали зад думите си. Първото, което ще направим, е да гарантираме този път 49-ото Народно събрание да е един работещ парламент, за да могат хората да са спокойни“, каза той.

Второто нещо е да гарантират волята на хората, изразена чрез референдуми. Балабанов поясни, че екипът на ИТН в момента събира подписи за смяна на политическата система и свикване на Велико народно събрание. Според него интересът към такъв референдум е много голям и сериозен. Той обеща, че много скоро ще обявят първите резултати от подписката.

„На трето място, но не и по важност, ИТН ще направи всичко възможно в 49-ия парламент Република Северна Македония да не поеме по пътя към ЕС, докато не покрие всички необходими изчиствания по Договора за добросъседство и не гарантира правата на българите там“, каза още той.

Балабанов подчерта, че на тези избори ще имат по-добри резултати от предходните. Според него на хората им трябва повече време, за да осъзнаят промените и това, което се прави за тях.

„Проблемът се казваше ГЕРБ и той съществуваше в продължение на 10 години. ИТН трябваше да се появи, за да се удовлетвори желанието на хората на площада за промяна, за да свали Бойко Борисов от власт, за да прекрати управлението на ГЕРБ. Беше много емоционално“, подчерта той.

„Голямата част от депутатите ни бяха купени от Кирил Петков и за съжаление повечето отцепници са техни водачи на листи в момента, за сметка на хората с каузи“, каза още Балабанов.