Мартин Акинреми развълнува всички треньори в "Гласът на България" със своето изпълнение. В желанието си да го привлече в своя отбор Дара дори падна на колене. 

"Всички ме убеждаваха, че мога и явно просто дойде моментът, в който се отпуснах на сцената и явно мога", сподели той в "Тази сутрин". 

Парчето Us той изпълнява почти през цялото време със затворени очи. 

"Нямах това намерение, но в момента, в който отворих очи и видях, че има обърнати хора, си казах "Затваряй очите пак, защото трябва да запазиш самообладание, а песента още не е свършила", сподели Мартин. 

Казва, че е избрал Дара за свой треньор интуитивно. 

"Може би най-силно усетих нея, въпреки че нямах абсолютен фаворит. Когато Любо заговори, се бях засилил към него, но видях, че е блокиран", призна той.

По професия Мартин Акинреми е археолог и споделя, че му се случва да си припява, докато е на разкопки. 

"Работата е натоварваща и е изморителна. Тъй като сме на открито, има моменти, в които обикалям сред царевицата, изнасям концерт и тъй като има вятър, тя ми се кланя", разказва Мартин.

Едно от най-приятните неща, по които е работил, е мозайка от Августа Траяна, днешна Стара Загора. 

Мартин е българин с нигерийско име и майка, която е наполовина кубинка. Приема името си за късметлийско, въпреки че дълго време е имал проблеми с гражданството и документите.