Очаква се до края на деня участъкът, на който падна скална маса на АМ „Струма“, да бъде разчистен, а утре движението да бъде пуснато. Това казаха от АПИ.

Камъните падат върху кола на семейство, щетите по чудо са само материални.

Снимка: bTV

„Свлачището е движение на земни маси, което няма внезапен характер, а в случая става дума за внезапно падане на камъни. Били сме наясно, че има такива процеси на мястото и участъкът е бил увит с мрежи, които да предпазват евентуално от падане на камъни, но не толкова големи. Предприели сме превантивни действия, за да не се случват подобни инциденти отново“, каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Той поясни, че скалната маса е паднала вероятно, защото в пукнатините е влязла вода, замръзнала е, а после се е разтопила. 

Пострадалият Михаел Младенов заяви, че смята, че някой не си е свършил работата и иска да има експертиза.

Снимка: bTV

"Не бих казал ,че това някой може да каже - то е нормално да има свлачища – не хора, не е нормално да има свлачища. Нормално е да има някъде в планината лавина, товa са природни  бедствия. Това е лента за движение, тук минават хиляди хора на ден и скала пада от върху лентата за движение, това не е нормално", обясни мъжът.

Той добави, че смята, че е късметлия, че семейството му е цяло след падането на камъните върху колата му.

Тази сутрин временно движението в участъка беше изцяло спряно с цел безопасност. В момента то отново е двупосочно в едната лента и има голям трафик.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!