Доброволци помогнаха триажният пункт пред болницата в Дупница да работи. Вече пациенти със съмнения за COVID-19 от града могат да го посещават денонощно. Липсват, обаче, медици, които да дават дежурства. 

Само вчера през пункта са преминали около 150 души. Д-р Антоанета Борисова трябва да е в отпуск, но екипът ни я намира в болницата. По нейно желание тя дава дежурства в триажния кабинет. 

Липсата на желаещи нейни колеги, които да дават дежурства в кабинета, тя си обяснява със страха от заразата. „Не може да се сърдим на колегите, че отказват да контактуват с един контингент от пациенти, половината от които са положителни“, добави тя. 

Зам.-кметът на Дупница Крум Милев отправи апел към всички лекари в областта за дежурства в триажния пункт. „Даваме допълнително заплащане. След отварянето на кабинета – петък, събота и неделя имаше доктори, след това кабинетът остана без лекар и гражданите не можеха да ползват услугите на кабинета. Затова аз апелирах абсолютно всички медици на територията на общината да дойдат и да работят тук“, допълни Милев. 

До края на седмицата има медици, които да дават дежурства в кабинета. След това се очаква лични лекари да помогнат, но не е сигурно докога ще бъде осигурено медицинско присъствие в триажния пункт.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!