Обвинението срещу Елена Йончева е политически удар и цели тя да не води листата на БСП за евроизборите. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП Антон Кутев по повод повдигнатото обвинение на Йончева от прокуратурата за участие в схема за пране на пари – 600 хил. лв., присвоени от КТБ.

Кутев отбеляза, че по времето, когато тя е получавала тези пари, за да снима филмите си, цялата власт си е държала парите в КТБ. Той попита защо, след като Делян Пеевски е успял да узакони стотици милиони последните 3-4 години, не е разследван за пране на пари. Пеевски беше приятел на Цветан Василев (мажоритарният собственик на КТБ), докато не се скараха и той не му срина банката, каза още Кутев.

По думите му Елена Йончева е направила резки атаки и е осъдила Бойко Борисов, заради това е този политически акт срещу нея.

По повод сблъсъка между кабинета и президента Румен Радев за новите изтребители Кутев каза: „Не могат да преживеят, че Румен Радев има по-висок рейтинг и доверие, Бойко Борисов е нарцис”.

Вижте цялото интервю във видеото!