„Ако след 10 г. пребиваване на едни хора във властта България е на дъното в класациите на ЕС, на следващото поколение не трябва да завещаем това. България има нужда от ускорено икономическо развитие и ДПС има съответната програма за това“.

Това каза в „Тази сутрин“ зам.-председателят на партията Станислав Анастасов. По думите му през тези 10 г. се прави политика на „харесвам – не харесвам“, „обичам – не обичам“ и накрая сметката я плащат българските граждани.

"Следващото Народно събрание ще има много тежка задача. Ще трябва да се направи много тежък избор от всички партии – дали искаме ускорено развитие на страната, или искаме да продължим да затъваме", каза той.

"ДПС има ясна програма – чист въздух, чиста вода, чиста храна, модерни технологии, дигитализация и включване на активните граждани във формирането на политиките и решенията", допълни Анастасов

„Това ще са най-важните избори от 1989 г. насам, защото състоянието на демокрацията и икономиката са в същото състояние, каквото 89-а очакваше като промяна“, коментира Анастасов думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ.

„Има нужда да се възстанови нормалността в политиката, има нужда да се възстанови демокрацията и държавността. Трябва да се възстанови авторитетът на институциите и нормалният диалог между тях – нещо, за което говорим от години“, допълни той.

На въпрос защо не виждаме Делян Пеевски в парламента, Анастасов заяви, че той е съвносител на много законопроекти и „има своята активна роля, дори да не е всеки ден там“.

„Има много депутати от сегашното управляващо мнозинство, които всеки ден ходят на работа и няма резултат. Г-н Пеевски като част от ДПС също е колективен играч. Ние действаме колективно и внасяме законопроектите заедно“, каза още зам.-председателят на ДПС.

По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, Станислав Анастасов заяви, че той е човекът, който е ходил да иска подкрепа от тях.