ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Общият брой на партиите и коалициите, които ще се борят за доверието на избирателя, става 22.

На излизане от сградата лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви, че вотът през април ще бъде най-важният от 1989 г. насам, а целта на ДПС ще бъде да възстанови нормалността в политиката. 

Снимка: Ладислав Цветков

„Тези избори ще определят посоката за развитие на България – доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, каза той.

На въпрос с кои партии ДПС би се коалирала, Карадайъ не даде точен отговор. По думите му евентуалните им партньори във властта трябва да имат сходни на техните приоритети и изповядващи европейските ценности.

Снимка: Ладислав Цветков

„Нашите приоритети са вече приоритети на ЕС и щем – не щем, ние като част от ЕС, трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и споделя европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, посочи той.