Благотворителни прожекции на филма "Петя на моята Петя" ще съберат средства, които да бъдат дарени на УНИЦЕФ България в помощ на пострадалите деца от войната в Украйна.

"Нашият продуцент Николай Урумов е много активен в представянето и каузата на филма. Някак си съвсем органично беше филмът да бъда включен в такава кампания на УНИЦЕФ, защото действащите лица в него са деца, но темите съвсем не са детски", каза в "Тази сутрин" актрисата Албена Павлова.

"Темите са общочовешки и засягат адаптивността на човека в съвременния свят, който е доста агресивен, както виждаме", допълни актрисата.

"Децата стават жертва на света на възрастните, на техните амбиции и фобии. Да подкрепим децата в тази ситуация е най-естественото и най-логичното", смята Павлова.

"Заставайки зад децата, ние подкрепяме бъдещето си, ние подкрепяме себе си, ние подкрепяме най-смисленото, което може да създадем – един щастлив човешки живот", каза още актрисата.

"Прожекциите ще бъдат 12 в пет български града. Отиваме на кино, гледаме един прекрасен филм и помагаме да някого да стъпи на краката си и да има някакъв базисно нормален живот", допълни Албена Павлова.