Скандалите около Народния театър продължават. Апел за спасение на театъра, написа актрисата Албена Колева. Вчера станахме свидетели на подписка в защита на режисьора Александър Морфов, който си позволи да напише на вратата на пиарът на Народния театър Велислава Кръстева непристойни думи предизвика вълна от реакции и оставки в Народния театър.

„Защитаваме Александър Морфов от това, че целенасочено се води война с него и целенасочено нещата се водят натам, той да напусне. Той вече го е правил няколко пъти. Всеки път, когато си е отивал, Народният театър се е спихвал като балон и отвътре, и отвън“, заяви актрисата Албена Колева.

„Няма как Васил Василев (б.р. директорът на Народния театър) да върне Морфов. Сашо винаги е бил сред нас и с нас. Сашо винаги е бил в българския театър с огромно присъствие. Сашо ще остане в историята на българския театър, като човек развивал духа, идеята и магията му“, каза още тя.

По думите ѝ много нейни колеги са напуснали театъра след избухването на скандала.

„Трябва да има най-малкото оставката на г-жа Кръстева, ако е приятел на театъра, както твърди. Така че тя да освободи театъра от присъствието, което създаде тази конфликтна ситуация“, добави Албена Колева.

По думите ѝ администрацията не е важна за един театър, за него е важно само какво се случва на сцената.

„За това какво се случва на сцената работи целия театър. За да се превърне пиарът най-важната точка на Народния театър, откъдето всички ние трябва да си тръгнем, но пиар да има, не знам той какво ще пиарства след това. Като че ли г-н Василев не взима никакви мерки. Имам чувството, че той с огромно желание продължава да подтиква този скандал и да си държи на г-жа Кръстева. Има едно задно желание да бъде изгонен Александър Морфов – само че този път го молим да остане“, заяви Албена Колева.