Клип с домашен питбул, който убива коте пред погледа на минувачи и собственичката си взриви социалните мрежи. За  по-малко от 36 часа видеото от Крумовград има над 230 000 гледания. В коментарите се призовава  за справедливо наказание на собственичката, която се вижда, че не предприема нищо за да спаси малкото животно от зъбите на питбула. 

Фрапиращо в случая е, че инцидентът се случва срещу сградата на полицейското управление в града. На видеото от охранителната камера обаче не се вижда някой представител на полицията да се намесва.

Случката се разиграва в сряда следобед на оживена улица в Крумовград. Пред търговски обект, в който пазаруват много хора. Често те са придружени от малки деца.

Снимка: btvnovinite.bg

„Видях потресаваща картинка. И дотам, просто го видях за секунди и се отдръпнах. Видях как едно куче умъртвяваше една котка. Беше жестоко”, спомня си очевидката Сабрие Реджеб.

„Видях кучето като разкъсва котето и беше по средата на улицата”, допълва Сами Осман.

Снимка: btvnovinite.bg

Кучето е двегодишният питбул Бенджи. Във видеото се вижда, че то е без намордник и без каишка. А по закон и двете са задължителни. Собственичката на животното Снежана Арабаджиева обяснява, че Бенджи е избягал, докато тя е чистила.

Снежана твърди, че се е опитала да спре кучето си, но било прекалено късно.

„Питах госпожата: Направете нещо? Тя стоеше безмълвно, тя гледаше и аз се отдръпнах, прибрах се и от страх не можах да изгледам цялата картинка и какво се случи”, казва Сабрие Реджеб.

Снимка: btvnovinite.bg

„Опитвайки се така да го извъртя, той ме одраска, съответно моята реакция чисто човешка такава е, да се дръпна и котето вече беше удушено”, казва собственичката на кучето Снежана.

Двугодишният Бенджи не бяга за първи път от стопанката си. Според Сабрие той често обикалял около магазина без намордник. Тя се притеснява, че питбулът може да нападне някое дете.

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма да лъжа, това не е първият път, в който го изпускам, обаче той обикновено трябва да си свърши първо нуждата и докато направи това, аз отивам и обикновено го хващам с каишката, с която го водя”, казва Снежана.

Айсун Реджеб разбира за случката от кадрите на камерата пред търговския им обект. Публикува клипа в интернет, за да не се повтори историята а и стопанката на кучето да вземе мерки.

„Казах й, че това куче трябва да е с намордник и е агресивно куче, обаче тя ми каза, че няма да унижава кучето си с намордник”, разкрива Айсун.

„Не ми се иска да обещая, че ще сложа на кучето намордник, защото мисля, че това го озлобява. Не мога да унижа Бенджи по простата причина, че той никога не е бил агресивен. Аз съм виждала реакцията на Бенджи спрямо котките. Когато минем покрай някаква стена и има котка, той скача.”, казва пък стопанката на питбула.

Съгражданите ѝ обаче искат тя да вземе мерки за нейния питомец, както се прави и с другите кучета от агресивни породи.

„Това, което съм предприела в момента, е Бенджи да не излиза навън, въобще. Ако трябва да го разкарам, оттук в колата и го изкарвам извън града”, казва Снежана Арабаджиева.

По случая вече тече проверка на полицията. Образувано е и досъдебно производство за жестокост над животните.