Мъж беше нападнат с нож във влак с десетки пътници край гара Костенец. Раненият е приет в столичната болница "Света Анна". А извършителят е задържан. 

Двама непознати се качват в едно купе. 33-годишният Борис Симеонов е с криминални регистрации за кражба от Малко Търново, а 65-годишният Пламен Димов - от Пазарджик, с чисто досие.

Скандалът между двамата пътници започва с викове и обиди. Следва и удар с нож. А влакът е спрян извънредно на гарата в Костенец. 

Причината за агресията с хладно оръжие е разправия заради вдигнати крака в купето, разказват източници на bTV. 

Кондукторът вижда свадата, но, докато стигне до средата на вагона, където се случва, единият мъж изважда нож и наръгва другия в областта на корема. 

Раненият е в болница. Пациентът е стабилизиран, без пряка опасност за живота.

Симеонов е отведен в ареста, а влакът и над 70-те пътници в него остават близо три часа на гарата в Костенец. 

Във всеки един нощен влак има охрана. Заради повишените ангажименти във вчерашния ден Жандармерията и органите на реда не са имали патрул в този влак, твърдят от БДЖ.

Снимка: btvnovinite.bg

Според тях проблем с нощния транспорт няма и се охраняват над 80 от композициите. 

Това, че не е имало полиция в нощния влак, е инцидентен случай, твърди Тодор Тодоров – отдел „Сигурност“ в БДЖ. По думите му този влак се счита за критичен, защото е нощен и с по-голям брой пътници. 

Пламен Митев – зам.-директор на „Пътнически превози“, посъветва в случай на конфликт по най-бързия начин да си обърнат към превозния персонал, който обслужва влака – кондуктор и началник влак. „Персоналът ни ежегодно преминава обучение за действие в критични ситуации и оказване на първа помощ“, обясни Митев.