„Вчера бяха приети голяма част от експертизите по делото, които доказват механизма, по който е умъртвена жертвата и връзката на обвиняемия с деянието. От съдебно-медицинската експертиза се изясни, че е убита чрез удушаване по мъчителен начин. Това беше най-същественото обстоятелство“.

Това каза в „Тази сутрин“ Таня Радуловска, адвокат на детето на 33-годишната Евгения, убита и намерена в куфар

Двамата подсъдими по делото са съпругът на убитата Евгения Орлин Владимиров и неговият баща - Пламен Владимиров, бивш служител на ДАНС.

„В хода на следствието досега се събраха множество доказателства, които установяват тяхната връзка с деянието“, допълни адвокат Радуловска.

Делото за убийството на Евгения продължава през септември. По думите ѝ близките и майката на Евгения не могат да получат никакво възмездие с каквато и да било присъда, но е по-важно да се търсят причините за такива деяния. 

„Жестоки човешки драми, в които като че ли повече се акцентира върху дефицита на справедливост в усещането на обществото ни, отколкото върху действителните проблеми, които водят до тях. Няма достатъчно образованост в обществото за равенството между хората, човешките ценности, защитата на правото на животи и цивилизования начин за разрешаване на конфликти“, коментира Таня Радуловска.

Според нея в случаите на домашно насилие пропуските тръгват не само от съдебната система, а от всички институции, които защитават сигурността и реагират на такива сигнали.

По думите на Радуловска разумният ход на всяко подобно дело трябва да доведе до чувство за решаване на подобни случаи бързо и без никакво забавяне, така че да се гарантира сигурността на близките и на обществото.