Пенсионерка остана без животоподдържащите си лекарства, след като те й бяха откраднати от автомобила посред бял ден. Историята на Румяна Нейкова трогна зрителите на bTV и мнозина ѝ предложиха помощ.

20 дни по-късно полицията хвана крадеца на инсулин.

„Престъплението е заявено чрез сигнал до 3 РУП на 9 септември. Неприятно престъпление със сериозни последствия за тъжителката. Това ни накара да предприемем незабавни оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителя. Междувременно се получи втори  такъв случай, при който няколко дни по-късно по сходен начин беше взломен друг автомобил в същия район, където беше установена липсата на строителни електроинструменти. Направихме един сериозен анализ на двата случая, набелязахме конкретни мероприятия и планирахме специализирана полицейска операция, в рамките на която при успешния ѝ завършек задържахме лице при опит да проникне в автомобил по сходен начин“, разказа комисар Ивайло Величков, зам.-директор на 3 РПУ в София.

Снимка: btvnovinite.bg

Повече от седмица полицията е наблюдавала крадеца на инсулин. Задържаният е 57-годишен мъж с криминално минало и множество регистрации за кражби на автомобили. Има присъди, последната от които е от 2015 г. В дома му са били открити много вещи, които за част от досъдебни производства, сред тях е бил и глюкомерът на Румяна Нейкова.

Арестуваният не се разкайва за постъпката си, той многократно е извършвал подобни деяния, заяви гл. инспектор Чавдар Чиков, началник на Сектор "Разследване".

Снимка: btvnovinite.bg

Лицето е привлечено в качеството си на обвиняем по член 195 от Наказателния кодекс, съобщи Чиков.

Пострадалата от кражбата Румяна Нейкова изказа горещата си благодарност на полицаите за залавянето на извършителя и пожела: "Нека да се спрат тези кражби и да не пострадат други хора като мен".

„Аз лично му прощавам, но дано правосъдието да не му прости, за да не пострада друг, защото много боли“, казва Румяна.

Мъжът е задържан за 72 часа, след това прокуратурата ще поиска по-тежка мярка – задържане под стража. Ако вината му бъде доказана, наказанието е затвор от една до десет години.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!