Откраднаха лекарствата на жена, болна от диабет, посред бял ден. Посегателството е извършено пред столична болница.

Крадецът разбива за минути автомобила и отмъква торба с лекарства. 

Диабетик, пенсионер по болест, с 260 лв. доходи на месец и тежкоболен съпруг в реанимация - така накратко изглежда животът на 53-годишната Румяна Нейкова. Сега тя се изправя пред още едно изпитание - разбиват автомобила й за минути пред Националната кардиологична болница. Така жената остава без лекарства.

„В торбичката ми имаше два вида инсулин в несесер, глюкомер, шофьорска книжка, лична карта, документи, рецептурна книжка, протокол за други лекарства… Нищо, което би трябвало на някой друг“, казва Румяна.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя приема по два пъти на ден инсулин - без него не може. Жената подава сигнал в Трето районно управление, откъдето казали, че ще направят каквото могат, за да съдействат.

От полицията казаха за bTV, че работят усилено по разкриване на грабежа, а Румяна втори ден сама търси лекарствата си. Тя се обръща към крадеца с думите „Умолявам го с цялата си душа, ако има малко съзнание, малко сърце – да ми върне нещата“.

Само до края на август са регистрирани общо 959 кражби от разбити автомобили в столицата. В сравнение с 2019 г. инцидентите са по-малко, но от полицията не казват колко от престъпленията са разкрити.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!