Близо 150 танцьори от 6 държави участват в четвъртото издание на международния танцов лагер "Bring That Beat Back", който се провежда край Варна.

За събитието у нас пристигна и чешкият танцьор и актьор Джей Кей Санчез, който е сред световноизвестните преподаватели на събитието.

Снимка: bTV

Джей Кей Санчез е основател на първия танцов театър в Чехия. Работил е по целия свят, като е участвал и преподавал на най-големите танцови събития. В България идва не за първи път.

"Да, чувствам се половин българин. Мога да продължа все така да си заминавам и да се връщам завинаги, всяка година. Докато стана на 70 или по-скоро на 80 години", шегува се той.

От няколко години Санчез играе и в множество кино продукции в Чехия.

Снимка: bTV

"Не съм се разделил с танците, а с професионалните танци. Все още танцувам за себе си, но реших да се фокусирам върху актьорство, филмово актьорство, а аз предпочитам, когато правя едно нещо да го правя на 100%", обяснява танцьорът.

На лагера край Варна има повече от 30 уъркшопа за начинаещите в хип-хоп и хаус танците, както и класове по актьорско майсотрство и множество социални събития.

Заедно с Джей Кей Санчез в ролята на преподаватели в танцовия лагер участват и други световноизвестни танцьори като Маджид Кесаб, Тоби Деедаран и Хоумброс. 

Снимка: bTV

"Идеята е да привлечем вниманието на хората от Европа към България и Варна и да обединим танцовото общество под някаква форма, което да върви заедно напред и да има някаква комуникация. Да покажем България и Варна като туристическо място, което хората могат да посещават и извън танцовите събития, които ние правим всяка година", разказва организаторът Пламен Сашев.

В края на лагера в курорта Св. Св. Константин и Елена ще се проведе и най-голямото у нас международно танцово състезание.