Григорий Ефимович Распутин – приближеният на династията Романови с особено противоречива репутация. Самозваният свещеник, определян като светец от едни и корумпиран шарлатанин от други, безспорно е една от най-мистичните фигури в руската история.

Загадъчният му образ служи за вдъхновение на легендарната група "Бони M" за техния едноименен хит от 70-те години на миналия век. Песен, която получава нов живот в началото на тази година, благодарение на социалната мрежа "ТикТок". Именно там се появяват хиляди видеа, в които хора танцуват под звуците на "Распутин", но едно от тях добива особена популярност – това на руското трио "Питървил".

Николай Карпов, Кирил Шчербин и Дмитрий Репин са актьори от Санкт Петербург, които решават да популяризират таланта си в социалните мрежи, правейки скечове, вдъхновени от Руската империя и нейната история.

"Ние просто взехме нашите костюми, отидохме пред зимния дворец в Санкт Петербург и танцувахме. Отне ни само 5-6 минути, защото беше студено и след това качихме клипа в "ТикТок". След като видяхме реакцията в социалните мрежи и от "9gag" ни предложиха да споделят видеото в тяхната страница обаче, усетихме, че всъщност се случва нещо голямо", разказва Кирил.

Историята на "Питървил" започва преди няколко години в Санкт Петербург, откъдето е вдъхновено и името на популярното трио.

"С Кирил бяхме състуденти в Академията за театрални изкуства, там се запознахме и с Дмитрий. След като завършихме, се преместихме в Москва, за да работим в театъра, но макар и там да беше забавно, понякога ни ставаше скучно. Така решихме да стартираме този проект. Първоначално участвахме в клип на наш приятел, където рапирахме на староруски, и всъщност това беше началото на "Питървил", спомня си Николай.

Видеата им бързо набират популярност, благодарение на техния безспорен актьорски талант и особената им креативност.

"Наричаме Дима нашия Кристофър Нолън, защото той харесва красивите кадри, с много планове, където всичко се случва бавно. Но понякога, когато снимаме танцувални видеа, са ни нужни само един или два дубъла, защото Кирил и Дима са крале на танца", добави той.

Няма как трима мъже, облечени в костюми от времето на династията Романови, да не привличат вниманието и на случайните минувачи, които стават свидетели на подготовката на всеки един от техните клипове.

"Веднъж снимахме видео по Достоевски, където Коля играеше Разколников. В този момент една възрастна жена се приближи към нас, за да види какво правим. Отговорихме ѝ, че снимаме видео. Тогава тя ни попита кой е този актьор, при което ние казахме: "Коля Карпов, сещате ли се?", а тя: "О, Коля Карпов, знам го, разбира се, той е звезда, сещам се!". Много се смяхме, защото всъщност никой не знаеше кой е Коля тогава", шегува се Дима.

"Питървил" успяват да пренесат успешно милионите си зрители в епохата на Руската империя. Не трябва да забравяме обаче, че много често в света на един актьор всичко е илюзия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!