Дупка на пътя в район „Оборище“ в София мъчи жителите от години. Тя е с дълбочина поне 15 сантиметра, а всяко паве, което се откърти, местните събират на купчина.

Те дори се шегуват, че дупката в историческия център на столицата е арт инсталация.

Колите, които минават по въпросния път, буквално пропадат. Хората разказват, че мястото не се ремонтира, а само се подреждат паветата и дотам.

„Това са павета, които са наредени донякъде. Ама няма никаква права линия и след това да е положен асфалтът, а е на някакви вълнички, които се рушат. Просто как го измислят това нещо, не ми е ясно. Много пъти е ремонтирано и резултатът е все по-плачевен и по-плачевен. В такива моменти си задаваш въпроса хората ли са некадърни или просто има някакво проклятие, което разваля нещата. Освен това се носи невероятна миризма в по-горещите летни дни. Просто дъждовната вода не се оттича където трябва, а някак си прелива и влиза в мазетата“, разказва Калина Станева, която подава сигнал до bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

„Инфраструктурата е кошмарна. Ако ми позволите да попитам г-жа Фандъкова, ако мине тук по нашите улици, които са в столицата, все пак как ще се почувства? Истинско изпитание е да се движат хора, които са здрави. Не ми се мисли за детски колички, инвалидни колички“, сподели Николина Станева, също жител на района.

От Столичната община обясниха за bTV, че е направена е проверка и е съставен акт на строителен обект, намиращ се на същата улица за ползване на машини с мръсна ходова част, които са запушили канала. Ще бъде издадено и предписание на строителя да поправи и възстанови настилката.