51-годишната Петя Димова от Попово е с диагноза множествена склероза и се бори за живота си. Тя се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, което е непосилно за семейството.

В опит средствата да бъдат събрани родния ѝград се обединява в благотворителна кауза и организира концерт в нейна подкрепа.

В момента Петя е в Нидерландия, където преминава прегледи и закупува електрическа инвалидна количка. За да се пребори с множествената склероза, се нуждае от скъпоструващо лечение в Русия, защото болестта вече поставя живота ѝпод сериозен риск.

„Нашата борба е не само мама да проходи, нашата борба е мама да не се парализира напълно, някой орган да не и спре при парализата, защото може догодина тя да не е сред нас. Нашата борба е за живота вече и се налага и вкъщи да е с инвалидна количка. Преди се придвижваше сама, сега вече е много зле“, казва Любомира Дончева, дъщеря на Петя.

За лечението са нужни 50 000 евро, а кампания в помощ на болната жена досега е събирала малко над половината от нужните средства.

„Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха със средства, да помогнат на Петя за нейното лечение, на тези които дариха по 5, по 10 лева, на тези, които дариха хиляди. До момента сме събрали около 60 000, но сумата не е достатъчна, остават още 40 000 да се съберат и няма време, просто остават още 15 дни, през които трябва да ги съберем“, обръща се към дарителите Петър Димов, съпруг на Петя.

Попово се обединява около каузата да подпомогне Петя в борбата и за живот. Семейството ѝ заедно с колеги и приятели организира благотворителен концерт – на 9 октомври в дома на културата в Попово.

Нужните за лечението на Петя средства трябва да бъдат събрани до 20 октомври. Ако имате възможност и желаете да помогнете, сметките са:

  • Дарителска сметка в банка ДСК: BG75STSA93000030132954  – Петя Любчева Димова
  • Сметка в банка ОББ: BG72UBBS80021046755450 – PETYA LYUBCHEVA DIMOVA
  • REVOLUT: +359 895351065
  • PAYPAL:  Petya Dimova [email protected]