Симона Петрова спечели сърцата на журито и получи „Златен бутон“ от Катерина Евро, а в студиото на „Тази събота“ дори водещата Диана Любенова сподели, че е плакала на изпълнението й в „България търси талант“.

„Паднах на земята, когато Катето Евро натиса бутона“, спомни си младата певица.

В Кюстендил всички я подкрепят и в дома й много плакали, когато гледали епизода отново.

„Избрах българска фолклорна песен, защото съм си народна певица по принцип“, сподели Симона.

„Баща ми е моден дизайнер и според мен страстта ми към изкуствата се е преродила от него в мен. Увлечението ми към модата е от много малка. Правя собствени модели и рисуваме заедно с тате. Аз научавам много само като го гледам. Също освен модели рисувам и икони върху големи дъски", каза тя.

"Таланта ми да пея обаче го откриха още в детската градина, бях много срамежлива тогава и все плачех, като трябва да пея или рецитирам стихотворение. Но с годините вече имам повече опит и гледам да се радвам на момента, когато съм на сцена“, допълни Симона.

Опитва да пее в различни музикални стилове, но казва, че се чувства най-добре като пее фолклор.

„Мечтая да създавам качествена българска музика и да радвам хората. А в личен план искам да се развия и в модния бранд мениджър“, сподели кюстендилката.

Но не издава какво ще изпее на финала, тъй като държи да бъде изненада за зрителите.

По темата за войната будното 17-годишно момиче гледа с надежда за мир.

„Чувствам се некомпетентна да коментирам тази тема, но съм готова да помогна с каквото мога“, категорична е финалистката в „България търси талант“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!