Последни новини

Рождество Христово е: Какви са традициите и обичаите?

Рождество Христово е: Какви са традициите и обичаите?

Шейната на Дядо Коледа в реално време: Къде е Добрият старец и колко подаръка раздаде?

Шейната на Дядо Коледа в реално време: Къде е Добрият старец и колко подаръка раздаде?

Джебчия открадна парите на възрастна жена, с които гледа болния си син. След часове го задържат

В навечерието на влизането ни в Шенген – какви са очакванията на гърците към България?

Патриарх Даниил: На Бъдни вечер, преди Христовото Рождество, виждаме бъдещето, което Бог е предвидял за нас

В брой или с карта: Как НАП да ни върне до 500 лв. данък, ако плащаме безкасово?

Срещу домовите кражби: Полицията отчита повишена разкриваемост - как да си пазим имуществото?

„Българската Коледа“: Часове до големия концерт в Народния театър

В помощ на възрастни и самотни: Специални гривни ще следят здравето им, а асистенти ще реагират

На пост и в навечерието на Коледа: Среща с дежурния екип на въздушната линейка

За лек, за здраве, за махмурлук: Как се приготвя кисело зеле?

Славата му на лекарство за храносмилателната система е доказана и никак не е случайна

Рени Христова

Публикувано в  07:50 ч. 09.11.2024 г.

Зимата идва и сега е идеалното време да си осигурим енергията, която ще ни е необходима за подсилване на организма – защото, както е добре известно, през студените месеци той се изтощава. Най-добре е това да стане с естествени пробиотици, един от които е киселото зеле.

Славата му на лекарство за храносмилателната система е доказана и никак не е случайна, но за да е ефективно това лекарство, е важен и сортът на този зеленчук, но и начинът, по който той се приготвя. Как?

Рецептата на Евдокия Колова от с. Николово е 300 грама морска сол на десет литра вода.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

„По принцип слагам един кочан царевица и един корен от хрян – за да се запази хрупкаво и трайно“, казва тя. По думите ѝ е много важно дали времето е топло или студено.

"Когато времето е топло, бързо се извършва ферментацията и по-бързо може да се развали зелето. Най-добре е когато времето е студено тогава да се сложи зелето, за да може да се запази по-дълго“, разказва Евдокия.

Хрянът е от домашната й градина и не влиза в сметките. За напълване на шейсет литров бидон, те – заедно с водата – те са не повече от петдесет лева.

Следващите дни застудява все повече, така че е време за зеле – за лек, за здраве и за махмурлук.

Повече вижте във видеото. 

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK 

Изгодни оферти от Technopolis Изгодни оферти от Technopolis