Часове ни делят от големият финал на „Гласът на България 2020“. 8 изключителни вокални таланти бяха избрани за финалисти, които да се борят за наградата от 50 000 лв.

Гласуването на финала на сезон 2020 на „Гласът на България" ще бъде по нов регламент. За първи път и четиримата треньори ще се борят на финала с по един участник.

Снимка: btvnovinite.bg

Финалът на „Гласът на България“ ще се излъчва на живо по bTV и онлайн на glasat.btv.bg чрез 360-градусова камера. Чрез този 360-градусов стрийм зрителите могат да влязат директно на сцената на шоуто.

Този сезон е невероятно силен, споделиха членовете на журито на музикалното шоу „Тази неделя”.

Снимка: btvnovinite.bg

„На полуфинала ми се стори, че съм на някакъв супер концерт на „ол старс“, разкри Иван Лечев.

Трябва да поздравим всички от екипа, които реализираха полуфинала на шоуто, но трябва да поздравим и нас,  членовете на журито, за правилния избор и решения, смята Владимир Ампов-Графа.

Михаела Филева е категорична, че най-добрите са стигнали до финала на този сезон.

Снимка: btvnovinite.bg

„Гласът на България“ всъщност е един от много малкото музикално риалити предавания, в които всички до един са пеещи. Още от първия кастинг селекцията е такава, че се явяват само хора, които имат истински талант. Със сигурност има хора, които не са в осмицата, но заслужават да бъдат сред финалистите. Това е вън от всяко съмнение. Но въпреки това гледахме един невероятен полуфинал. Това може би са най-готовите за голямата сцена изпълнители от този сезон на „Гласът на България“, сподели певицата.

„В началото бях малко притеснена има ли още пеещи хора в България след всички сезони на „Гласът на България“, но бях очарована колко таланти се явиха“, разкриха Камелия.

Според журито на музикалния формат, този сезон е различен с това, че претендентите за титлата в „Гласът на България“ стоят на сцената много по-уверено и имат „лица“ и „характер“, което е изключително важно.

Това е и разбираемо, защото много от участниците са били беквокали на известни български изпълнители.

Снимка: btvnovinite.bg

В началото те интересува само гласа, но за да бъдеш успешен трябва да имаш характер и визия, категорични са членовете на журито. Тази година много от участниците са и инструменталисти, което също им помага, отбеляза Графа.

Според Камелия най-вероятно тази година победителят ще бъде момиче, но Иван Лечев прогнозира, че по-скоро ще бъде момче.

Конкуренцията на финала ще бъде много силна, „всеки от нас иска да победи, но ние толерираме таланта, който и да спечели, ще се радваме, защото на финал отиват 8 прекрасни изпълнители“, заяви Графа.

Какво вижда журито като най-силна страна на всеки от финалистите в „Гласът на България“ и какви са плановете има след извънредното положение, гледайте във видеото.