„Възможно е да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев, за което са обвинени майка и дъщеря. Може да има още задържани.“ Това каза главният секретар на МВР Живко Коцев пред bTV.

Габриела Славова и Красимира Трифонова са задържани, като Габриела е пусната под домашен арест, за да гледа децата си. Те обаче са под закрила и не са в апартамента.

Основната версия за убийството е спор за родителски права. Коцев заяви, че експертизите ще дадат още светлина за развитието на престъплението.

Новите доказателства срещу съпругата и тъщата на жертвата Пейо Пеев ще бъдат представени в съда още следващата седмица, когато ще се гледа мярката за неотклонение на двете жени. 

„За втората фаза ще представим допълнително доказателства, които да го уличат и да се обоснове постоянното задържане на Габриела“, каза главният секретар на МВР.

Тя е пуснат под домашен арест с мотив да гледа невръстните си деца, но тогава не е било ясно, че те са при социалните под закрила, добави Коцев.

Той каза и че се допуска версията да има още хора, оказали помощ на извършителите.

„Възможно е да има и други задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Може да са помогнали за укриване на колата, тялото, да се заличат следите. Доказано е, че жертвата е удушена. Има шокиращ запис, който се използва за нуждите на наказателното производство“, каза Коцев.

Автомобилът на мъжа е открит в гора близо до хижа „Алеко“.  Има данни, че тъщата е закарала колата там, затова се разследва и как се е прибрала.

Коцев заяви и че наистина е факт, че жертвата е казал, че има подозрения, че е бил тровен с опиати и си е направил изследвания седмица преди убийството.

„Засега не знаем какви са резултатите, но ще направим повторни такива“, заяви Коцев.

По убийството в Цалапица главният секретар на МВР коментира, че Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян, се очаква да бъде екстрадиран в България от Дания.

„Трудно беше да се локализира, защото той се е местил постоянно в европейски държави, не е стоял на едно място“, заяви още Коцев.

Той коментира и разследването срещу Васил Божков, като поясни, че той е един от проверяваните лица във връзка с убийството на Алексей Петров.

Вижте още във видеото.