„Калигула“, една от брилянтните постановки на Народния театър, бе избрана сред стотици други спектакли от цял сват, за да гостува на фестивала в Шизуока, Япония. Двете представления бяха напълно продадени. Дори се е наложило да слагат допълнителни седалки.

Режисьор на „Калугула“ е Деяна Добрева. Тя се включи в ефира на bTV след 30 часа пътуване от Япония, за да разкаже за предизвикателствата пред нея и актьорите.

„Още ме държи адреналинът от всичко, което преживяхме, всичко прилича на един сън“, каза тя, „Още с тръгването от България ни следваха само беди. Има едни приложения, които трябва да светнат в зелено, за да можеш дори да тръгнеш към Япония, а нашите не светнаха. Светнаха чак в Истанбул.“

Това не е бил единствения проблем. При кацането в Япония от целия екип, 30 души, един единствен е бил задържан под карантина… Деян Донков, който изпълнява главната роля.

„Никой не знаеше къде в Токио той е карантиниран – 7 дни само се чувахме по телефона.“

Единствен Деян Донков не успява да види Япония.

„Гледах я на картинка преди това и сега продължавам да я гледам само на картинка“, пошегува се той. По тази причина планира в бъдеще да се върне отново и да разгледа азиатската страна както трябва.

Отделно от това декорът и костюмите не са дошли.

„Тъкмо на петия ден, когато малко се успокоих и свикнах с това, че той е карантиниран, дойде новината, че няма да пристигнат декорите и костюмите“, разказа режисьорската.

За щастие организаторите на фестивала са били по японски точни и коректни и са успели да помогнат на българския екип. Костюмите са били ушити само за два дни.

„Японците бяха впечатлени от нашия извратен спектакъл – извратен в добрия смисъл“, сподели големият актьор Деян Донков. „Аз имах усещането, че ще го харесват, защото не е конвенционалният театър, който хората са свикнали да гледат.“

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!