Предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори вече започна. До 4 юли предаването „Тази събота и неделя“ на bTV ще ви представя водачи ни листи и представители на гражданската квота в листите на първите 8 партии и коалиции според последното проучване на „Алфа рисърч“. То е направено със собствени средства в периода 30 май – 7 юни сред 1007 пълнолетни граждани чрез пряко интервю с таблети.

В проучването 8-ма позиция в електоралните нагласи на старта на предизборната кампания е за партия „Възраждане“ с 2,8%. Партията отново се явява сама на изборите.

Няма как да имаме нещо общо с тези формации, обяви зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев в отговор на въпрос защо партията не се е присъединила към „Българските патриоти“ (ВМРО, „Воля“ и НФСБ).

„Няма как да имаме нещо общо с хора, които продават националните интереси, които подписват договори и купуват чертежи за самолети за 2 млрд. лв., които ще получим някога евентуално, които строят великата ограда с Турция – като се разпадна, видяхме в какво състояние е“, уточни представителят на „Възраждане“.

Партията настоява за референдум с въпроси към българите искат ли да останем членове на НАТО и ЕС.

По думите на Цончо Ганев за членството в НАТО държавата ни плаща огромни годишни вноски, а получава илюзорна чувство за защита.

Адвокат Цвета Рангелова, която е от гражданската квота на партията, обяви, че това, което обединява кандидат-депутатите от партията е, че искат да видят България свободна, силна икономически и със собствена армия.

Гледайте целия разговор във видеото!