Бургас ще посрещне празника си - Никулден, тази година по нетрадиционен начин. Празненствата ще са различни, виртуални и съпричастни.

Стефан Диомов се качи на покрива на сградата на общината, където записват изпълнителите му за празничния концерт, който ще се излъчва тази вечер онлайн.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради усложнената епидемиологична обстановка, всички събития ще се проведат в различен онлайн формат. Традиционната снимка на имениците, която се прави на площада, сега е колаж. Получени са снимките на 87 бургазлии, които празнуват имен ден днес.

Снимка: btvnovinite.bg

Рибата и рибният курбан, близо 3 хиляди порции, които се раздаваха на хората безплатно, сега ще отидат за болниците, за пациентите и лекарите, които се борят с COVID-19.

Снимка: btvnovinite.bg

"Тази риба и рибената чорба да стоплят сърцата на медиците, които са на първа линия в бургаските болници. Да стане един Великден за бургаските медици, по-скоро да се измъкнем от ситуацията, в която сме, да има здраве и повече усмивки в града!", казва Павлин Димитров от ОП „Туризъм“ в  община Бургас.