На изборите коалицията „БСП за България“ няма да бъде трета политическа сила, при всички случаи ще подобрим резултата си от миналите избори, посочи Ирена Атанасова – зам.-председател на БСП и водач на листата в Ловеч.

Велизар Енчев – водач на листата в Кърджали, БСП ще има решаваща роля, защото е незаобиколим фактор и това ще се види на изборите на 11 юли. Резултатите ще бъдат по-различни от предишните, заяви той.

„На този етап до момента няма никакви забележки по работата на служебния кабинет, особено за работата на външния минестър, имайки предвид твърдата позиция на България за спора с Република Северна Македония. Не мога да кажа лоши думи за робата и на вътрешния министър, а особено симпатизирам на министъра на икономиката. Смятам, че това, което той прави заедно с финансовия министър, може да доведе до много положителни резултати“, коментира Велизар Енчев.

Ирена Атанасова представителят на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. „БСП не само разпознава проф. Янаки Стоилов, той е нашият човек в Министерския човек“, заяви тя.

Велизар Енчев коментира и промените в Изборния кодекс, според които ще се открият повечето секции в чужбина. Според него се изкривява не само вотът в Турция.

„Как си представяте, че в Автралийската пустиня за 40 души може да се организира секция, че Външното министерство може да изпрати свои представители“, попита той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!