Зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов, който се охранява от НСО, заяви, че в момента по-скоро не се страхува за живота си, но това не е така и за бъдещето, след като спре да бъде охраняван.

„Някой ден тази охрана ще отпадне. Семейството ми е притеснено. Въпросът е докъде ще се разпростре отмъстителността на тези хора. За в бъдеще имам известни притеснения“, добави той.

Припомняме, че по-рано стана известно, че той е бил заплашван заради фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ от частна фирма. Заплахите към него са били под формата на съобщения. След това заплахите са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-министъра е предложен и подкуп от 500 хил. лв. на месец, за да остави частната фирма на границата.

Според него казуса с ГКПП „Капитан Андреево“ е причина за свалянето на правителството: „Не им хареса, че проявяваме тази решителност.“

Христанов разказа, че и други депутати от „Продължаваме промяната“ са били заплашвани.

От началото на юни държавата си взе контрола над проверките и БАБХ извършва фитосанитарния контрол на границата с Турция. Това се случи след разследване на репортера на bTV Марин Николов.

„Най-важният ни приоритет остава – да отвоюваме държавата от задкулисието и да върнем парите на хората. Смятам, че правителство ще събере необходимите гласове, за да бъде гласувано“, каза още Христанов.

Вижте повече във видеото.