„Не мога да си представя, ако не се договорим по определена програма, как ще функционира едно правителство на малцинството. Поздравявам „Продължаваме промяната“ за усилията, но не виждам шанс за правителство с втория мандат.

Приемането на декларация с приоритети, също не е особена новост, БСП имаше цяла управленска програма, когато при предишния парламент получи третия мандат. Не съм оптимист, че с втория мандат ще има резултат“.

Това коментира пред bTV зам.-председателят на парламентарната група БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин.

Според него има риск партиите да се изпокарат около втория мандат и да са затворят всички шансове за третия. Но е възможно също така и обратното – усилията да допринесат за реализирането на третия мандат.

Вигенин заяви още, че законопроектът за ратификацията на споразумението с Украйна е противоконституционно и са поискали вето от президента.

"Не сме пряко въвлечени във войната, но ще бъдем - предоставяме помощ от оръжия на Украйна и ставаме част от конфликта", заяви депутатът от БСП.

Според него стъпка по стъпка трябва да осигурим добро образование за всяко дете. И в малките общини, и в малките населени места качеството на живот в една европейска държава трябва да е съизмеримо с това в големите центрове.

Какво още каза той - чуйте във видеото.