Недоволството в Нидерландия беше породено от това, че беше въведен вечер час за първи път от 1949 година насам, обясни в предаването „Тази неделя“ музикантът Веско Ешкенази.   

Яростни протести и сблъсъци в Нидерландия имаше преди няколко дни в градовете Амстердам и Айндховен. Близо 150 души бяха задържани. 

„Вечерният час е от 21 ч. до 4,30 ч. сутринта. Това решение беше обмисляно дълго време – правителството иска да намали броя на заразените и да разхлаби мерките“, обясни той. 

Нормално е в една държава да има бурни събития от време на време, но те много бързо бяха преодолени, ние даже не усетихме, каза Веско Ешкенази. 

„Има пострадали няколко магазина и няколко коли бяха запалени. Тези елементи от обществото за съжаление получават по този начин своите пет минути слава“, отбеляза той.   

Според него ваксинацията в Нидерландия не върви така, както биха желали холандците. Тук хората толкова много искат да се ваксинират, е даже вече има критики, че това не се случва достатъчно бързо, обясни Веско Ешкенази.